MOMERT ZRT

Támogatások

Kapacitásbővítő beruházás indul – 45%-os uniós támogatással – a MOMERT Zrt.-nél

A MOMERT Zrt. 191,40 millió forint uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 támogatási program keretében meghirdetett „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” c. felhívás alapján, „A MOMERT Zrt. termelési kapacitásának bővítése” című pályázatával. A közel 430 millió forintos összköltségvetésű projekt során a vállalat az alkatrészgyártó üzemébe korszerű sajtoló és fröccsöntő gépeket és berendezéseket vásárol, megújítja az üzemcsarnok épületét, valamint napelemeket telepít és átfogó IT fejlesztést valósít meg. A létrehozott új kapacitás lehetővé teszi a termelés bővülésének hatékony és korszerű megvalósítását, biztosítja a piacra kerülő termékek versenyképességét mind műszaki-technológiai és minőségügyi, mind pedig gazdaságossági (ár-érték arány) vonatkozásban.

2018-2019. évben a dunaújvárosi MOMERT Zrt. az általa működtetett 24 fröccsöntő és több mint 30, zömében elavult sajtoló gép mellé a piaci igények kielégítése érdekében új és korszerű fröccsöntő és sajtoló gépeket vásárol, az alkatrészgyártáshoz szükséges más berendezésekkel, így jelentős lépést tesz a hatékonyabb gyártás és az automatizálás irányába is. A korszerű gépeket egyenletes padozatú, tiszta, olaj- és pormentes, megfelelően temperálható és jól megvilágított üzemépületben fogja működtetni.

A cég háztartási kisgépeket (személy- és konyhamérlegeket, babamérlegeket és egyéb speciális mérlegeket, kávéfőzőket, infralámpákat, stb.) gyárt és forgalmaz, emellett beszállítói tevékenységet végez porszívó részegységekből és autóipari alkatrészekből. A megnövekedett alkatrész- és késztermék termeléshez elengedhetetlen a vállalatirányítás komplex hatékonyság-növelése is, ezért egyrészt egy CAD-CAM tervező szoftvert, másrészt pedig egy új komplett vállalatirányítási rendszert is bevezet. Utóbbihoz szorosan kapcsolódik az Ipar 4.0-s automatizált, intelligens, objektív adatgyűjtés megoldása a termelésből, valamint a kapcsolódó hardverek beszerzése.

Ugyancsak a projekt része egy 50 kW-os napelem rendszer telepítése, hogy a termelési folyamatok energiaiényének egy részét megújuló energia segítségével biztosíthassák.

A kapacitásbővítő beruházás 2018. januárban indul, s várhatóan 2019. júniusban zárul le.

A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-16-2017-00021

A cégről, termékeiről és a fejlesztésekről további információt a www.momert.hu oldalon olvashatnak.

Új szerszámgép-kapacitás kiépítése, a szerszámüzem fejlesztése a MOMERT Zrt-nélT Zrt.-nél

A MOMERT Zrt-nél 2016. évben új, korszerű szerszámgép-kapacitás kiépítésére került sor.

A Mikron VCE 600 Pro 3-tengelyes megmunkáló központ és az AgieCharmilles CUT30P huzalos szikraforgácsoló berendezés lehetővé teszi a fröccsöntő és sajtoló üzemünkben gyártott alkatrészekhez szükséges szerszámok és a külső igények szerinti, a beszállítói partnereink elvárásainak megfelelő szerszámok legyártását.

A projekt révén létrehozott új kapacitás segíti a szerszámtervek elkészítését, a szerszám-alkatrészek legyártását, tisztítását is. Összességében korszerű és hatékony módon tudjuk a termékgyártásunkhoz szükséges szerszámkészítési igényeket kielégíteni.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával – GINOP-1.2.2-15-2015-00462  – valósult meg. A támogatás összege 46,96 M Ft volt (45% támogatási intenzitás). A megvalósítás tényleges befejezése 2016. szeptember 21-én megtörtént.